Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент Литовської Республіки урочисто склав присягу

12 липня, 18:34
Фото: 15min.lt

На урочистому засіданні Сейму Литви новий глава держави Гітанас Науседа, поклавши руку на Конституцію, склав присягу зберігати вірність Литовській Республіці й Конституції.

Про це повідомляє інформаційний портал Delfi.lt.

"З усіма органами влади я постараюся співпрацювати, домагаючись максимальної користі для своєї країни, а це можна зробити, не конфліктуючи, без конфронтації, в пошуку рішень дійсно нелегких проблем. Я вірю, що це можливо зробити. Потрібно тільки мати холодний розум, мудрість і елементарну волю до цього", – сказав Науседа після складення президентської присяги.

Виступаючи в парламенті, голова держави підкреслив, що у зовнішній політиці домагатиметься "ще глибшої євроатлантичної інтеграції і тісних відносин як з Євросоюзом, так і з США". Президент також заявив, що Литві слід продовжувати підвищення своїх оборонних потужностей: "Ми повинні підвищувати безпеку, виконуючи зобов'язання з фінансування оборонної системи країни, інвестуючи в оборонні потужності, збільшуючи чисельність регулярної армії і розширюючи активний резерв, а також кількість громадян, готових до оборони держави".

У внутрішній політиці, за словами Науседи, найважливіше завдання - зменшення соціального відчуження. Новий президент обіцяв домагатися того, щоб під час терміну його повноважень зменшився розрив між найбагатшими і найнезаможнішими мешканцями, щоб у бюджет країни збиралося більше доходів, щоб стиралися регіональні відмінності.

Глава держави пообіцяв у цілому згуртувати політичні сили з метою досягнення національної злагоди, про зміни у сфері освіти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати