Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Геращенко - про "звільнення" Сенцова: Ми маємо справу з імперією брехні

12 серпня, 15:22
Фото з Facebook-сторінки спільноти Save Oleg Sentsov

Тема заручників і політв'язнів не допускає неперевіреної інформації. Так у Facebook Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко прокоментувала спростовану інформацію про перевезення українського політв'язня Олега Сенцова до Києва.

"72 дзвінки і 130 смс з 1 до 4 ночі . Без коментарів. Розумію, що всі прагнуть добрих новин і всі сподіваються на диво. Але все ж такі делікатні теми потребують публічного мовчання до факту підтвердження з офіційних джерел. Я це повторювала тисячі разів, що тема заручників і політв'язнів не допускає неперевіреної інформації , це надто дорого обходиться", - прокоментувала Геращенко.

Вона також зауважила, що "ми маємо справу з імперією брехні, фейків, пранкерів, роками напрацьованої фсбшної практики вкиду неправдивої інформації , для розповсюдження якої нерідко в темну використовують світлих і порядних людей, аби і їх дискредитувати, посіяти суцільну недовіру й опошлити найсвятіші теми".

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що поширювати неправдиву інформацію щодо Олега Сенцова можуть працівники колонії «Білий ведмідь» у Лабитнангі, де утримують українського політв'язня.

Також омбудсмен спростувала інформацію, яку напередодні поширила журналістка Вікторія Івлєва про те, що літак із Сенцовим нібито вилетів із Салехарда, яку пізніше спростувала Федеральна служба виконання покарань Росії, а також сама журналістка, зазначивши, що "над ними просто посміялися".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати