Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Угоду про спільний авіаційний простір з Україною імплементують негайно, – Урсула фон дер Ляєн

12 жовтня, 17:36
Фото Reuters

Угода про спільний авіаційний простір між ЄС і Україною підписана від імені всіх 27 країн ЄС, тож обидві сторони, починають дотримуватися її негайно.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції за підсумками саміту ЄС-Україна у Києві, відповідаючи на запитання щодо можливості затримок у ратифікації угоди з боку окремих країн-членів ЄС, повідомляє Укрінформ.

«Документ підписано, і це добре. Європейський Союз та Україна почнуть негайно дотримуватися угоди, що означає, що європейські та українські авіалінії зможуть літати між будь-якими аеропортами в Європейському Союзі і між будь-якими аеропортами в Україні без жодних обмежень. Тож це Європейський Союз, всі 27 країн-членів підписали цю угоду – нуль обмежень, доступ до всіх аеропортів», - сказала фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що «авіаційна угода» означає, що ЄС і Україна поділяють спільні та дуже жорсткі правила у галузі авіаційної безпеки та безпечності повітряного руху, а також у всіх інших сферах, які стосуються авіації.

Угода України та Європейського Союзу про спільний авіапростір передбачає, що Україна імплементує до національного законодавства положення 54 регламентів та 6 директив ЄС, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Фейсбуці.

"Важливо, що йдеться не лише про пасажирські, але й вантажні та поштові перевезення. Особливо критичним для нас залишається питання визнання ЄС української системи сертифікації повітряних суден", - розповів міністр.

За словами Кубракова, підписання угоди дозволить Україні посилити системний ефект від інвестицій в інфраструктуру, а у довгостроковій перспективі — перетворити країну в один із ключових промислових і транспортних хабів Європи.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати