Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У вінницькому фестивалі хорового мистецтва на честь Леонтовича взяли участь понад 30 хорів

12 грудня, 16:56
Фото надано автором

Фестиваль хорового мистецтва «Співає Поділля Леонтовича» розпочався сьогодні на базі Вінницького коледжу культури і мистецтва імені Леонтовича. До участі у ньому долучилися понад тридцять хорових колективів з різних куточків Вінничини та інших міст України. Відкривав фестиваль новий хоровий колектив – Подільський камерний хор «Леонтович-капела» Вінницької обласної філармонії. Він презентував власне прочитання відомого музичного твору «Тебе, Бога, хвалимо» та театралізоване хорове дійство «На Рождество» в обробці Андрія Сиротенка.

«Фестиваль хорового мистецтва приурочений до 141 річниці від дня народження нашого славетного земляка, композитора і хормейстера Миколи Леонтовича, – уточнює директор департаменту культури Вінницької ОДА Станіслав Городинський. – Це дійство вже стало для нашого регіону традиційним, адже традиціям хорового мистецтва на Вінниччині вже понад століття, і є чимало достойних колективів, які демонструють прекрасну виконавську майстерність. А цього року на фестивалі представляємо ще й новостворений Подільський камерний хор «Леонтович-cappella», що є знаковим кроком для області у просування імені Леонтовича на терени Україну та світу».

Під час відкриття фестивалю відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської премії Миколи Леонтовича. Цього року її отримав Академічний камерний хор ім. Дмитра Бортнянського з Чернігів у номінації «Професійні хорові колективи». Лауреатом премії Миколи Леонтовича у номінації «Професійні композитори» став вінницький композитор та співак Геннадій Білявський.

Триватиме фестиваль хорового мистецтва два дні. Сьогодні, 12 грудня, концерти професійних хорів проходять в коледжі культури і мистецтв ім. М.Д. Леонтовича у Вінниці. А завтра, 13 грудня, мистецьке свято продовжиться у Тульчинському районному будинку культури, де виступатимуть самодіяльні колективи з різних куточків області.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото надано автором

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати