Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Агресія РФ в Україні є головною причиною активності НАТО на східних кордонах, - Столтенберг

13 січня, 09:31
Фото Reuters

Російська агресія на Сході України і окупація Криму – головна причина посилення присутності НАТО на східних кордонах Альянсу. На цьому вже вкотре наголосив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

"Ми не бачимо конкретної загрози якійсь із держав НАТО. Але ми бачимо більш самовпевнену Росію. Росію, яка суттєво посилила витрати на власне озброєння і військові потужності. Росію, яка хоче використовувати військову силу проти сусідів – як ми це бачили у Грузії та Україні, із нелегальною окупацією Криму і підтримкою сепаратистів на Сході. І це стало причиною, чому НАТО здійснило найбільше посилення колективної безпеки від часу завершення Другої світової. Ось чому ми посилили нашу військову присутність на східних кордонах Альянсу, ось чому наші сили там у стані підвищеної готовності", - зазначив він.

За словами Генсека НАТО, також є й зміни у діяльності Альянсу після звинувачень Росії у хакерських атаках на США під час президентських виборів.

"Альянс створює команду експертів із протидії кібератакам. Фахівці будуть допомагати тим державам НАТО, які опинилися під загрозою хакерства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що НАТО не бачить прямої загрози для країн-учасниць Альянсу з боку Росії і вважає важливим підтримувати діалог з Москвою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати