Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Лукашенко не бачить альтернативи переговорному майданчику у Мінську

13 лютого, 14:00
Фото Reuters

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не бачить реальної альтернативи мінським переговорам. Про це він заявив у вівторок, 13 лютого, на засіданні Ради безпеки, передає "Белта".

"Білорусь продовжує забезпечувати необхідні умови для проведення регулярних засідань Тристоронньої контактної групи. У 2017 році відбулося майже 30 таких зустрічей. Вважаю, що, незважаючи на різні й доволі несподівані заяви (для громадськості, може, й несподівані, а для мене це цілком очікувані заяви), реальної альтернативи цьому переговорному майданчику на сьогодні нема", - сказав Олександр Лукашенко.

Як відомо, Росія протягом трьох років не виконала жодного пункту мінських домовленостей. У МЗС зазначили, що РФ потрібні війна і дестабілізація України.

Німеччина також не задоволена станом реалізації мінських угод. Було зазначено, що для вирішення конфлікту, внаслідок якого загинуло понад 10 тис. людей, було зроблено дуже мало. Берлін закликає всі сторони конфлікту на Донбасі остаточно засвідчити політичну волю заради виконання мінських угод.

Раніше президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розповів про пропозицію Трампа перенести переговори щодо Донбасу. Він також заявив про можливість проведення переговорів щодо врегулювання ситуації на Сході України в Казахстані.

В МЗС України відреагували на пропозицію, зазначивши, що місце проведення засідань Тристоронньої контактної групи не має значення для досягнення результату.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати