Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна надіслала РФ 13 пропозицій щодо обміну своїх громадян

13 лютого, 13:26
Фото: Reuters

Україна надіслала Москві 13 офіційних пропозицій щодо обміну своїх громадян, утримуваних у Росії й на окупованих територіях.

Про це повідомив посол України в ООН Володимир Єльченко 12 лютого на засіданні Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні, передає прес-служба Постійного представництва України в ООН на офіційній сторінці у Twitter.

No response. We care about our people. And Russia sends a clear signal to all their soldiers – we will not do anything to get you back home. Amb. @YelchenkoUN

— UKR Mission to UN (@UKRinUN) 12 февраля 2019 г.

«Упродовж багатьох місяців учасники мінського процесу відчайдушно намагалися переконати Росію погодитися на обмін в’язнями за будь-якою формулою, зокрема «всіх на всіх». Україна надіслала 13 офіційних письмових пропозицій із різними формулами обміну утримуваних у Росії й на окупованих територіях українців на російських громадян, засуджених в Україні за злочини проти територіальної єдності й суверенітету України. Відповіді не було. Ми дбаємо про наших людей. А Росія посилає чіткий сигнал всім своїм солдатам: ми нічого не зробимо, щоб повернути вас додому», – сказав Єльченко.

Він також нагадав, що Тристороння контактна група 13 лютого проводитиме своє 103-тє засідання.

Раніше повідомлялося, що постійний представник Британії в ООН Джонатан Аллен  на засіданні Ради Безпеки ООН заявив, що за 4 роки з моменту підписання Мінських угод Росія веде цілеспрямовану підривну діяльність, яка не обмежується порушенням домовленостей на територіях окупованих Криму та Донбасу, а також спрямована на дискредитацію України по кожному з пунктів Мінських угод.

Повыдомлялося також, що Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН нагадав увесь трагічний календар захоплення України Російською Федерацією.

Нагадаємо, вчора минуло 4 роки з дня підписання Мінських угод. Про це читайте ексклюзивний матеріал "Дня" "Мінськ-2": 4 роки".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати