Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На “Книжковому Арсеналі” презентують 50 видань авторів-ветеранів бойових дій

13 травня, 17:06
Фото з архіву "Дня"

На цьогорічному міжнародному фестивалі "Книжковий Арсенал" працюватиме спеціальний намет із книгами, які написали ветерани.

Про це у понеділок на прес-конференції в Укрінформі повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

"Уперше буде звучати питання ветеранської книги не як складової загального українського простору, а самої по собі. Упевнена, що книга - це зброя, особливо в наших сучасних умовах. Це зброя, яка змінює країну, людей, довколишній світ. Друковане слово не лише робить освіченими і виховує, воно також робить нас небайдужими", - зазначила Фріз..

Як наголосили організатори, вперше на внутрішньому дворі "Мистецького Арсеналу" буде встановлено спеціальний намет із відповідними елементами армійського устаткування, а в цьому просторі будуть зібрані книжки українських захисників.

"Розмова про війну тільки починається у нас в Україні - і це значить, що всі голоси ветеранів і волонтерів мають величезне значення. Це свідчення, що щось пережите реально - на відміну від конструйованої реальності", - підкреслила директор "Мистецького Арсеналу" Леся Островська-Люта.

Так, у перший день фестивалю відбудеться презентація "Ветеранського намету", а 22-26 травня заплановані дискусія про військову літературу, автограф-сесії і спілкування з авторами книг.

Повідомляється, що в наметі презентуватимуть близько 50 видань від авторів-ветеранів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати