Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна співпрацюватиме з Польщею у створенні ракети-носія легкого класу

13 червня, 15:51
Фото: Facebook / Yuzhnoye State Design Office

Державне підприємство КБ "Південне" імені Янгеля зацікавлене в нарощуванні співпраці з країнами у ЄС в області створення перспективної ракетно-космічної техніки і продовжує переговори з Польщею про співпрацю в створенні нової європейської ракети-носія легкого класу

Про це повідомив гендиректор КБ "Південне" Олександр Дегтярьов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Під час прес-конференції у вівторок у Дніпрі, оцінюючи на прохання журналістів потенціал озвученої раніше можливої участі КБ у програмі створення європейської ракети-носія Ariane-6 нового покоління, Дегтярев сказав: "На жаль, у (проекті) Ariane-6 ми не беремо участі ... сьогодні йдеться про можливості співпраці в галузі створення ракет малого класу".

Він уточнив, що сьогодні ракети-носії цього класу затребувані на світовому ринку пускових послуг.

За словами гендиректора, зараз "Південне" "відпрацьовує плани співпраці з кількома європейськими країнами". Серед потенційних європейських партнерів Дегтярьов виділив Польщу, яка раніше висловила інтерес до спільного з Україною створення нової європейської ракети-носія легкого класу. "Діалог іде", - сказав він.

"Поки є теоретична підтримка ESA (Європейське космічне агентство), тому що ми не члени ESA, а тільки розглядаємо цю можливість", - додав він.

Дегтярьов зазначив, що сьогодні КБ залишається експортно-орієнтованим підприємством: "У 2018 році в загальному бюджеті підприємства 99% склав експорт", - сказав він, уточнивши: частка експорту в інтересах країн ЄС склала в межах 10%.

"Південне" - провідний науковий центр України, що володіє передовими космічними технологіями, відомий в світі розробник ракетно-космічної техніки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати