Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мати Сенцова написала клопотання Путіну про помилування

13 липня, 11:39
Фото Reuters

Мати українського політв'язня Олега Сенцова Людмила написала клопотання президенту Росії Володимиру Путіну про помилування. Про це повідомляє "Громадське" із посиланням на сестру Сенцова Наталію Каплан, яка надала текст документа.

Зазначимо, що це клопотання було написано 22 червня, а 26 червня його передали Путіну. Підписувати звернення до Людмили Сенцової приїздив кінокритик Олексій Медведєв.

За словами Каплан, наразі реакції на це клопотання від Кремля немає.

Повний текст звернення Людмили Сенцової:

"Я звертаюся до вас з проханням помилувати мого сина Олега Геннадійовича Сенцова, 1976 р.н., засудженого російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у організації терористичного угруповання.

Всі матері люблять своїх дітей, бажають для них свободи та щастя. Мені важко судити про ступінь вини власного сина, хоча знаю його як мирного громадянина та людину, захоплену своєю професією — кінорежисурою.

Не буду вас переконувати в невинуватості Олега, хоча сама вірю в це. Просто скажу, що він нікого не вбивав. Він вже відсидів чотири роки у в’язниці. Його чекають діти, молодший син страждає на аутизм. Їм погано без нього. Вони ніколи не будуть щасливі без батька.

Прошу вас, Володимире Володимировичу, проявити милосердя і помилувати Олега Сенцова, не губити його життя і життя його близьких. Ми чекаємо на нього вдома".

Зазначимо, що Олег Сенцов перебуває у російській колонії Лабитнангі. Сьогодні, 13 липня, йому виповнилося 42 роки.

Сенцова незаконно засудили до 20 років позбавлення волі в Росії. Його звинувачують в організації терористичного акта.

Сьогодні, 13 липня, триває 61-й день голодування режисера. Єдиною вимогою Сенцова є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати