Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У київському метро розказали про способи економії на проїзді

13 липня, 10:55
Фото Миколи Тимченка, "День"

У Києві з 14 липня ціна на проїзд у всіх видах громадського транспорту зросте до 8 гривень, проте у мешканців столиці залишаться способи зекономити, наприклад, купивши безконтактну картку на метро. Про це розповіла речниця київського метрополітену Наталія Макогон, передає "112 Україна".

"Сьогодні можна поповнити будь-яку картку метро, у декого вони ще фіолетові, у декого зелені. Якщо ви поповнюєте картку метро на 50 поїздок, то кожна поїздка коштує 4,50 грн. Картка вміщає 100 поїздок, ви можете два рази поповнити по 50, таким чином ви отримаєте 100 поїздок, які будуть дійсні з завтрашнього дня на наступні півроку. Що стосується нових тарифів, якщо ви поповните цю картку на 50 поїздок, то кожна поїздка коштуватиме 6,50 грн. Я закликаю людей скористатися можливістю зекономити", - пояснила Макогон.

Також у метрополітені зазначили, що від завтра сині жетони змінять на зелені, проте старі жетони без доплати можна буде обміняти у касі до кінця липня. У серпні сині жетони можна буде обміняти на зелені з доплатою. Про це йдеться на сторінці Київського метрополітену у Facebook.

"До кінця липня – ви можете використати синій жетон обмінявши його без доплати. Один жетон обмінюється у будь-якій касі, два і більше у сервісних центрах на станціях "Майдан Незалежності", "Дорогожичі", "Політехнічний інститут", "Дарниця" (вестибюль № 2) з 8 до 19 без вихідних. До кінця серпня – ви можете обміняти сині жетони пропорційно або з доплатою у сервісних центрах на станціях "Майдан Незалежності", "Дорогожичі", "Політехнічний інститут", "Дарниця" (вестибюль № 2) з 8 до 19 без вихідних", - йдеться у повідомленні.

З 1 вересня 2018 року - сині жетони обміну не підлягають і кошти за них не повертаються.

Придбані місячні проїзні квитки також залишаються дійсними до кінця липня.

Нагадуємо, що з 14 липня вартість проїзду в комунальному транспорті зросте до 8 гривень. Противники підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті 13 травня прорвалися усередину будівлі мерії, тим самим зірвавши сесійне засідання. Сталися сутички з поліцією. В результаті постраждали охоронці, були вибиті двері та зламані робочі місця депутатів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати