Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Втручання у вибори в США: 12 росіянам висунули звинувачення

13 липня, 20:47
Фото AP

У США Департамент юстиції висунув звинувачення 12 співробітникам військової розвідки РФ за хакерську діяльність під час президентської виборчої кампанії в 2016 році. Про це у п'ятницю, 13 липня, повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що про звинувачення оголосив заступник міністра юстиції США Род Розенстайн в рамках більш широкого розслідування спеціального радника Роберта Мюллера про зв’язки штабу Дональда Трампа з РФ.

Так, росіян звинувачують у викраденні і поширенні листування команди Гіларі Клінтон в 2016 році.

Нагадаємо, у лютому Розвідка США знайшла докази втручання РФ у вибори. Американська розвідка має докази того, що підтримувані Росією агенти порушили роботу виборчих систем та вебсайтів у сімох штатах: Алясці, Аризоні, Каліфорнії, Іллінойсі, Техасі, Флориді та Вісконсіні. Це було зроблено ще до виборів 2016 року, проте спецслужби не повідомили про це керівництву штатів.

А у травні Комітет з розвідки Сенату США опублікував розсекречену частину доповіді, підготовленої за участю Центрального розвідувального управління, Федерального бюро розслідувань і Агентства національної безпеки. У ньому є докази втручання Кремля в хід президентських виборів в США в 2016 році.

Нещодавно стало відомо, що WikiLeaks співпрацював з Кремлем у втручанні до президентських виборів у США 2016 року. Розвідслужби США виявили, що американський лобіст, який працював на російського олігарха, пов’язаного з колишнім керівником передвиборчої кампанії Дональда Трампа – Полом Манафортом, зустрічався з засновником WikiLeaks Джуліаном Ассанжем щонайменше дев’ять разів минулого року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати