Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Cуд засудив до 10 років тюрми за держзраду колишнього "Міністра охорони здоров’я" анексованого Криму

13 липня, 21:26

Дніпровський районний суд Києва 13 липня засудив до 10 років тюрми через держзраду колишнього голову "Міністерства охорони здоров’я" анексованого Криму Петра Михальчевського.

Про це з зали суду повідомив кореспондент Крим.Реалії.

"Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу (державна зрада – ред.) і призначити йому покарання за цей злочин у вигляді 10 років позбавлення волі", - йдеться у вироці.

Його визнати невинним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і виправдали його в зв’язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення.

Із 8 січня 2018 року Петро Михальчевський перебував під вартою: спочатку він утримувався в слідчому ізоляторі Херсона, влітку його перевезли до київського СІЗО.

У червні минулого року розслідування у справі ексміністра було завершене. 9 липня минулого року суд перевів Михальчевського з ізолятора під домашній арешт.

Михальчевський обіймав посаду міністра охорони здоров’я Криму з 27 лютого по 10 червня 2014 року в підконтрольному Росії уряді. 

Сам Михальчевський визнав, що працював міністром охорони здоров’я, але не вважає це держзрадою. Він обґрунтовує це тим, що його обирала на пост Верховна Рада АРК відповідно до законодавства України.

 

    
    
    
      
      
    
      
      
    
      
    
    
    Delimiter 468x90 ad place

    Підписуйтесь на свіжі новини:

    Газета "День"
    читати