Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У столиці Домініканської Республіки тисячі людей вийшли на протести проти корупції

13 серпня, 09:24
Фото: CNN

Тисячі людей вийшли в неділю на вулиці столиці Домініканської Республіки Санто-Домінго в знак протесту проти корупції.

Головною вимогою учасників акції було залучення до відповідальності всіх чиновників, причетних до скандалу з бразильською будівельною компанією Odebrecht.

Про це повідомила газета Listin Diario.

Демонстрація організована рухом “Зелений марш”, який з’явився незабаром після того, як в грудні 2016 року, міністерство юстиції США повідомило, що Odebrecht з 2001 до 2016 року витратила 788 млн доларів на хабарі в 12 країнах Латинської Америки і Африки. Бразильська компанія визнала, що домініканським чиновникам було виплачено в цілому 92 млн для отримання контрактів на будівництво об’єктів інфраструктури.

Масові акції протесту проходять в Домініканській Республіці з січня минулого року. У нинішній ході взяли участь провідні політичні і громадські діячі, в тому числі представники головної опозиційної сили країни — Сучасної революційної партії.

Протестуючі за вже сформованою традицією були одягнені у все зелене на знак надії на те, що коли-небудь вони будуть жити в країні, вільній від корупції. В руках вони тримали плакати з такими написами, як “Кінець безкарності” і “Злодіїв — в тюрму”.

Демонстранти пройшли від центру міста до площі, де розташовуються Генеральна прокуратура, Верховний суд і Національний конгрес. Там організатори маршу зачитали антикорупційний маніфест, в якому зазначалося, що акції протесту триватимуть доти, поки не будуть покарані всі без винятку причетні до скандалу з Odebrecht. За даними Listin Diario, демонстрація в Санто-Домінго пройшла без інцидентів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати