Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині міський голова прикордонного Могилів-Подільського піде під суд

13 серпня, 18:35
Фото vin.gp.gov.ua

Прокуратура Вінницької області скерувала до суду обвинувальний акт відносно Могилів-Подільського міського голови та начальника земельного відділу міськради.

Як повідомляє прес-служба відомства, вони одержали частину неправомірної вигоди в розмірі 7500 доларів США за «вирішення» земельного питання, зокрема за підписання договору суперфіцію та подальше сприяння в одержанні у власність ділянки площею 0,3 га під багатоквартирну забудову. Загалом посадовці мали намір одержати від потенційного забудовника 15 тис. доларів США за передачу у власність вказаної земельної ділянки.

«Окрім цього, у ході слідства було зібрано достатньо доказів для інкримінування міському голові самоправних дій, внаслідок яких припинено бюджетне фінансування одного із відділів міськради, що призвело до невиплати заробітної плати поновленим, за рішенням суду, працівникам на суму понад 550 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Як писав «День», міському голові Могилів-Подільського раніше була оголошена підозра у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За даними офіційної сторінки Могилів-Подільської міської ради, прикордонне місто очолює Петро Бровко. На посаді мера він пробув у період з 1994 року по 2006 рік. Повторно був обраний через одну каденцію – з листопада 2010-го по жовтень 2015 року. Вчетверте був обраний міський голову у 2015 році і керував Могилів-Подільським до цього часу.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати