Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Трамп "більше цікавився" розслідуванням проти Байдена ніж Україною, - Тейлор

13 листопада, 22:32
Фото з архіву "Дня"

Посол США в Європейському союзі Гордон Сондланд казав, що президент Дональд Трамп був більше зацікавлений у розслідуванні проти своїх політичних суперників, ніж українською політикою, заявив під час відкритих слухань у Конгресі повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Тейлор виступав 13 листопада у перший день відкритих слухань перед Комітетом з питань розвідки Палати представників США, який розслідує, чи намагався Трамп чинити тиск на свого українського колегу Володимира Зеленського для розслідування проти Джо Байдена – свого політичного конкурента – затримуючи військову допомогу для Києва і візит до Білого дому.

Тейлор заявив на слуханнях у Конгресі США, що його співробітник 26 липня почув телефонну розмову між Сондландом, який у той час перебував у Києві на зустрічах з українськими чиновниками, і Трампом, під час якої президент США запитував про «розслідування».

Коли пізніше співробітник запитав Сондланда, що думає Трамп про Україну, той відповів, що президент США «цікавився розслідуванням проти Байдена», – згадав Тейлор слова свого співробітника.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати