Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"Вікіпедія" проводить конкурс, присвячений Закарпаттю

13 грудня, 14:54

Українська "Вікіпедія"  до 23 грудня проводитиме конкурс "Пишемо про Закарпаття разом". Кожен охочий має зареєструватися на ресурсі та опублікувати тут статтю, тематично пов’язану із Закарпаттям, і поставити на сторінці обговорення цієї статті спеціальний шаблон – {{Пишемо про Закарпаття разом|учасник = ім’я учасника}}. Про це повідомляє прес-служба Вікіпедії.

Статті можуть писатися на різну тематику – мистецтво, спорт, політичне і громадське життя краю, про історичні події на Закарпатті, про архітектурні або природні об’єкти, розташовані на території області, про сучасні закарпатські організації, підприємства,  наукові заклади.

Зазначається, що тексти повинні ґрунтуватися на авторитетних джерелах. Слід також уникати плагіату – такими є загальні вимоги Вікіпедії. Вітається переклад статей із Вікіпедій іншими мовами.

Ідею проведення конкурсу та призи переможцям запропонував народний депутат Віктор Балога. Співорганізатор — громадська організація  "Вікімедіа Україна".  Учасникові, який напише найбільше якісних статей про Закарпаття, дістанеться цінний приз – планшет Asus Transformer Pad Infinity. Такий самий планшет дістанеться учасникові, який напише найбільшу кількість статей, тематично пов’язаних з містом Мукачеве.

Учасники також можуть збагатити Вікіпедію власними фотографіями значимих об’єктів Закарпаття та фотопортретами закарпатських діячів. Авторові найкращих фотографій дістанеться фотоапарат Canon EOS 1100D. Урочиста церемонія нагородження запланована на 5 січня 2013 року. Організатори очікують відчутного поповнення української Вікіпедії статтями та зображеннями закарпатської тематики.

За матеріалами "Друг читача"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати