Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові запрацювала Фабрика святого Миколая

13 грудня, 17:18
Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА, «День»

В львівському Палаці мистецтв сьогодні, 13 грудня, розпочала свою роботу Фабрика святого Миколая. Ця Фабрика запрацювала уже 18-й рік поспіль в рамках акції "Миколай про тебе не забуде".

Цього року до відкриття запросили хорову капелу "Дударик". У образах ангелят і чортенят музиканти виконали уривок казки-мюзиклу "Пригоди святого Миколая", а також кілька інших святкових пісень. Після чого відбулося офіційне перерізання червоної стрічки і волонтери-помічники святого Миколая приступили до роботи.

Саму Фабрику святого Миколая розмістили у цокольному приміщенні Палацу мистецтв. Тут на столах та коробках розкладені пожертвувані людьми та організаціями іграшки, книжки, канцелярське приладдя, солодощі та фрукти. В обов'язки помічників-волонтерів входить сформувати подарунок для тієї чи іншої дитини. До кожного формування вони підходять індивідуально.

"День святого Миколая - свято малечі, що наповнене незабутніми моментами та приємними подарунками. Помічники святого Миколая готуватимуться до справжньої казки, щоб атмосфера доброчинності Чудотворця прийшла в це свято до кожної дитини, незважаючи на достаток родини чи стан здоров’я", - розповіли організатори.

Цього року до акції зголосилося близько 500 помічників-волонтерів. Вони сформують подарунки та завітають до більш ніж 2500 дітей із 1300 сімей. Це багатодітні, малозабезпечені сім'ї чи сім'ї учасників АТО.

Також на Фабрику святого Миколая завітав і мер Львова Андрій Садовий. Окрім Окрім звичних солодощів та фруктів він передав на Фабрику велику кількість дитячих книжок видавництва "Старого Лева". За його словами, дуже важливо, щоб кожна дитина отримала від Миколая книжку.

Крім того організатори наголошують, що долучитися до доброї справи ще не пізно. До 16 грудня на Фабрику можна принести іграшки, солодощі, канцелярське приладдя, дитячі книжки та засоби гігієни. Також можна допомогти ставши водієм-волонтером і розвозити подарунки  разом із помічниками вночі 18 грудня.

Павло Паламарчук, "День", Львів

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати