Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Рішення щодо приєднання України до EOP НАТО можуть ухвалити у жовтні

14 лютого, 09:30
Фото: mil.gov.ua

Про це заявив міністр оборони України Андрій Загороднюк 13 лютого під час спілкування з українськими журналістами за підсумками участі в зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО у штаб-квартирі Альянсу.

«Статус партнера з розширеними можливостями (приєднання до програми Enhanced Opportunity Partnership (ЕОР) був центральним питанням в усіх наших перемовинах цими днями. На багатосторонніх зустрічах велика кількість країн одразу заявила, що нас підтримують, деякі заявили, що підтримують нас з урахуванням впровадження реформ, із деякими ми ще будемо працювати над цим… Рішення може бути прийнято орієнтовно у жовтні», – розповів Андрій Загороднюк.

Нагадаємо, під час брифінгу off the record у межах зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО офіційна особа Альянсу зазначила відносно перспектив приєднання України до програми партнерства з розширеними можливостями: «Це обговорення триває. Це не політичний механізм, а механізм задля підвищення оперативної сумісності. У НАТО є низка інших заходів такого характеру, що були запропоновані Україні. Україна зацікавлена у приєднанні до цієї програми» (детальніше див. матеріал «Вступ до НАТО – тривалий процес» у «Дні» № 26 від 13 лютого 2020 року ).

Ольга Харченко, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати