Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Філарет: Митрополит Онуфрій не хоче вести діалог щодо об'єднання

14 квітня, 17:47
Фото Артема Сліпачука, "День"

Патріарх Київський і всієї Руси-України, голова УПЦ КП Філарет заявив, що зараз не ведеться ніякого діалогу про створення єдиної Української Помісної Православної Церкви.

"На жаль, стосунки у нас не такі, як хотілося би. Рік тому ми запропонували УПЦ МП розпочати діалог про подолання розділення, про утворення єдиної Помісної Православної Української Церкви. Але на наш заклик не відгукнулися. Чому? Тому що Москва такий діалог не дозволяє, і сам митрополит Онуфрій проти діалогу", - сказав він в інтерв’ю виданню "Апостроф".

Філарет зазначив, що вони з митрополитом Онуфрієм зустрічаються лише на офіційних заходах, на засіданнях Всеукраїнської Ради Церков, а приватного спілкування між ними немає.

"Але і там бувають суперечки. Наприклад, коли навесні минулого року я запропонував, щоб Рада Церков звернулася із закликом до народу допомагати нашій армії, Збройним силам, то митрополит Онуфрій виступив проти. Він сказав, що допомагати треба, але не треба закликати, бо це ніби принижує нашу армію, що вона така бідна і потребує допомоги. А насправді він так сказав, щоб не дратувати Москву", - розповів патріарх.

Він зауважив, що Онуфрій, на відміну від покійного митрополита Володимира, не хоче діалогу. Однак Філарет все одно переконаний, що об’єднання церков відбудеться," хоча митрополит Онуфрій і не хоче цього".

"Але він – не вся церква. Об’єднання буде тому, що більшість православних віруючих цього хочуть, тому що це є шлях правди", - наголосив глава УПЦ МП.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати