Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дмитро Кулеба та Олівер Варгеї домовилися про пришвидшення спільної роботи між Україною та ЄС

14 травня, 16:18

Тільки-но Міжнародний валютний фонд надасть свою остаточну оцінку та схвалить подальшу співпрацю з Україною, Євросоюз буде готовий до надання другого траншу 4-ї програми макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро без зволікань.

Про це повідомив комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї під час відеозустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає пресслужба МЗС.

"Міністр поінформував єврокомісара про прогрес євроінтеграційних реформ в Україні, ухвалення важливих законодавчих рішень, зокрема, закону про банківську діяльність. Єврокомісар привітав це рішення українського парламенту та додав, що Україна виконала всі умови для виділення подальшої макрофінансової допомоги ЄС. Щойно Міжнародний валютний фонд надасть свою остаточну оцінку та схвалить подальшу співпрацю з Україною, ЄС буде готовий до виділення другого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом 500 млн. євро  без зволікань", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу глава МЗС України висловив подяку за ініціативу Єврокомісії надати Україні 1,2 млрд євро спеціальної макрофінансової допомоги для стабілізації економіки у зв'язку з пандемією.

"Ви діяли швидко, і це мало критичне важливе значення", - оцінив Олівер Варгеї рішучість України у реагуванні на пандемію COVID-19.

Також додають у повідомленні, що окрему увагу співрозмовники приділили підтримці ЄС українського малого та середнього бізнесу. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати