Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

росія винна в продовольчій та енергокризі, але санкції не зачеплять експорт продуктів харчування в країни, що розвиваються, - заява G7

14 травня, 19:38
Фото Reuters

Санкції проти росії не торкнуться російського експорту сільськогосподарських ресурсів в країни, що розвиваються, а Україні буде продовжена допомога у "виробництві, транспортуванні, обробці продовольства", йдеться в заяві глав МЗС країн G7, поширеній в суботу.

"Ми наголошуємо, що наші санкції і заходи з експортного контролю проти росії не спрямовані і не будуть спрямовані на експорт основних продуктів харчування і сільськогосподарських ресурсів до країн, що розвиваються", - йдеться в заяві.

У ньому також наголошується, що росія війною проти України "породила одну з найсерйозніших продовольчих і енергетичних криз в новітній історії, яка тепер загрожує найбільш вразливим верствам населення в усьому світі".

"Ми сповнені рішучості прискорити скоординовані багатосторонні дії для збереження глобальної продовольчої безпеки і підтримуємо в цьому сенсі наших найбільш вразливих партнерів", - зазначають глави МЗС G7.

Крім того, вони обіцяють допомагати Україні "продовжувати виробництво, транспортування, обробку продовольства". Також автори документа мають намір надавати допомогу Києву в питанні експорту продукції АПК.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати