Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дію газових тарифів буде продовжено до 1 серпня , - Насалик

14 червня, 12:34
Фото з архіву "Дня"

Строк дії поточних газових тарифів буде продовжено до 1 серпня 2018 року. Про це заявив голова Міненерго Ігор Насалик, передає "112 Україна".

"Це дає можливість, у першу чергу, продовжити переговори з МВФ щодо формування ціни на газ", - зазначив він.

Міністр також підкреслив, що формула ціноутворення, яку записано у 187-й постанові вже на другому тижні роботи уряду, не є адекватною і фактично віддзеркалює формулу "Роттердам плюс".

"У нас багато чого змінилося за цей період. Імпортна складова для забезпечення населення і теплокомуненерго настільки змінилася, що ми практично не використовуємо імпортного паритету. Оскільки ми не використовуємо імпортного паритету, формування ціни може змінитися. Тому, на мою думку, на переговорах, які будуть тривати в липні-серпні з МВФ, аргументи, надані українською стороною, будуть почуті", - заявив Насалик.

Нагадаємо, серед ключових вимог МВФ для надання чергового траншу кредиту - встановлення ринкової ціни на газ для населення. За даними НКРЕКП, ціни на газ для населення можуть збільшитися в понад півтора рази.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд шукає рішення, яке дасть можливість задовольнити інтереси МВФ і при цьому уникнути підвищення цін для українців.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати