Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Берліні до відкриття ЧС- 2018 виставили труни

14 червня, 21:47
Фото: Укрінформ

Активісти у Берліні в четвер увечері провели перед Бранденбургськими воротами акцію протесту проти Чемпіонату світу по футболу в Москві.

На акції звучала українська, російська, німецька, англійська, польська, кримськотатарська мова, повідомляє Укрінформ.

«Ми виступаємо за бойкот Чемпіонату світу 2018 року. Ми вважаємо, що неможливо насолоджуватися іграми, знаючи про усі ті злочини, які Росія вчинила. Росія - країна, що несе загрозу іншим, країна, яка у себе давить свободу слова і думки, яка кидає за грати незгодних», - сказав український активіст, один з організаторів акції Олександр Снідалов.

«Путінський режим несе світу війну і агресію, в Україні, в Сирії. Все, до чого він торкається, обертається болем і кров'ю, і цей чемпіонат – кривавий», - заявив голова Форуму російськомовних європейців Ігор Ейдман.

Він нагадав тим, хто знаходиться на Паризькій площі, що в російських в'язницях голодують політв'язні, взяті режимом в заручники. «Якщо вони не доживуть до кінця чемпіонату, їх смерть буде на совісті тих європейських політиків, які дозволили цьому чемпіонату відбутися, дозволили Путіну виступити тріумфатором, який приймає величезний міжнародний спортивний захід!» - заявив Ейдман.

Учасники протесту запропонували тим, хто все ж вирушає в Росію, «відвідати хоч кого-небудь з більше 65 українських політичних ув'язнених, схоплених в Криму та інших місцях», а тим, хто туди не їде, подивитися по телевізору замість бравурних репортажів кадри бомбардувань російськими військовими цивільних людей на Донбасі і в Сирії і послухати висновки міжнародних слідчих по справі пасажирського літака МН17, збитого російською ракетою. Учасники акції вимагали звільнити політичних ув'язнених і припинити репресії проти українців, кримських татар, чеченців і російських активістів; щоб російські військові втекли з України і Росії, щоб Путін був притягнутий  до відповідальності за збитий літак.
Читайте також: Відкриття ЧС у Росії: біля "Лужників" вивісили плакат на підтримку Сенцова

«Якщо Путіна не зупинити сьогодні, завтра буде надто пізно!" - звучало в центрі Берліна. Окрім плакатів демонстранти встановили на площі символічні труни. Вони також вручали перехожим «червоні картки Путіну».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати