Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

СБУ має неспростовні докази причетності РФ до збиття Іл-76 ЗСУ

14 червня, 12:40
Фото з відкритих джерел

У Службі безпеки України заявляють, що позаштатні співробітники російської військової розвідки (ГРУ) з так званої ПВК "Вагнера" 14 червня 2014 року збили під час заходження на посадку на аеродром у Луганську військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 із 49 військовослужбовцями ЗСУ за рішенням, ухваленим у Кремлі.

"Служба безпеки має неспростовні докази, що рішення про збиття було прийняте в Кремлі та приведене в дію позаштатним підрозділом Головного управління Генштабу Збройних сил РФ, відомим як "приватна військова компанія "Вагнера", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці СБУ в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

Слідчі СБУ встановили, інформують у прес-центрі, що злочинний наказ віддав безпосередньо командувач 58 армії ЗС РФ генерал-майор Євген Нікіфоров, командирований на Донбас для здійснення воєнного вторгнення та окупації частини території суверенної країни.

"Більше того, виконавців убивства українських воїнів – Дмитра Уткіна, Андрія Гуральова та Андрія Лебедєва – після повернення в Росію (президент РФ Володимир - ІФ) Путін відзначив офіційними державними нагородами Орденами Мужності", - йдеться в повідомленні.

У спецслужбі також нагадали, що ще під час брифінгу 7 жовтня 2017 року глава СБУ Василь Грицак повідомив, що слідчі Служби безпеки виписали повідомлення про підозру керівнику "ПВК "Вагнера" Уткіну.

"Незважаючи на те, що російські військові злочинці постійно перебувають або на території країни-агресора, або у складі таємних контингентів сухопутних підрозділів військової розвідки РФ у Сирії та країнах Африки, Служба безпеки робить усе можливе, щоб притягнути їх до відповідальності", - запевнили в СБУ.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу, усі вони загинули.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати