Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Генштаб планує запровадити для волонтерів на Донбасі акредитацію та супровід

14 серпня, 13:25
Фото з архіву "Дня"

Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України розробило проект інструкції, яке регламентує допуск і перебування волонтерів на території Донецької й Луганської областей, повідомив начальник цього управління Олексій Ноздрачов в "Голос України".

"Цей проект документа визначає порядок організації акредитації, допуску (пропуску) волонтерів під час надання ними волонтерської допомоги ЗСУ й іншим силовим та держструктурам, які задіяні в Операції об’єднаних сил на території Донецької і Луганській областях", – сказав Ноздрачов.

За його словами, ця інструкція необхідна для того, щоб, "по-перше, ввести волонтерську діяльність у правове поле, по-друге, створити механізми захисту волонтерів (у вигляді "служби" їх підтримки в Донецькій і Луганській областях) і за бажанням волонтерів допомагати їм з обліком і контролем над дорогим майном, яке вони передають армії".

Він додав, що ЗСУ планують, зокрема, організовувати супровід волонтерів під час їхнього перебування в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, раніше у штабі просили волонтерів не повідомляти про тактичні дії на Донбасі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати