Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Забруднені вибухом у РФ повітряні маси протримаються над Україною до 16 серпня

14 серпня, 19:14
Ілюстративне фото (mchs gov ua)

За інформацією Державної інспекції ядерного регулювання України, 8 серпня 2019 року в РФ, на військовому випробувальному полігоні, що розташований на узбережжі Двинської затоки Білого моря на відстані 40 км від міста Северодвинськ і 100 км від міста Архангельськ, стався вибух, який супроводжувався людськими жертвами та короткостроковим підвищенням радіаційного фону.

Очікується, що забруднені атмосферні маси перебуватимуть над територією України до 16 серпня, - повідомляється у Facebook Луганської ОДА

За результатами вимірювання 12 та 13 серпня 2019 року радіаційний фон відповідав середнім багаторічним показникам і коливався в межах похибки вимірювання – 11 мкР/год. Слід зазначити, що безпечним вважається випромінювання, що дорівнює приблизно 23 мкР/год.

Ізотопний склад радіонуклідних джерел, їх кількість, активність, форма застосування, потужність вибуху та тривалість пожежі на сьогодні достовірно не відомі.

Із урахуванням відстані і даних метеопрогнозу, це не загрожує території України радіологічними наслідками, які б потребували вжиття заходів захисту та безпеки для громадян, майна та довкілля.

Наразі здійснюється оцінка і прогноз розвитку ситуації з метою перевірки здатності до реагування на подібні події, спроможності своєчасної діагностики і виявлення підвищених рівнів радіації невідомого походження, а також відпрацювання скоординованих дій та інформаційного обміну в цілях контролю небезпек, попередження аварій та пом’якшення наслідків, у тому числі нерадіаційних.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати