Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці з 25 серпня запрацюють усі дитячі садочки

14 серпня, 12:25

Після послаблення карантинних обмежень у Вінниці почали поступово відновлювати роботу дошкільні навчальні заклади. 1 червня відчинилися 27 дитсадків із 55-ти. Решта не встигли через загострення епідемічної ситуації в місті, тому почали поступово працювати у серпні. На сьогоднішній день у місті працює 32 садочки комунальної форми власності, 1 – приватної форми та 1 заклад, створений на муніципально-приватних засадах. З 25 серпня мають запрацювати усі дошкільні установи, про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Головна умова – всі працівники проходять ІФА-тести, – зазначив міський голова. – Механізм відпрацьований: якщо виявляють певні показники, то додатково робиться ПЛР-тест. Для придбання необхідних засобів дезінфекції кошти виділили з бюджету. На першому етапі було  1,8 млн грн. Зараз ще 800 тисяч грн, і далі будемо виділяти за потреби. Щодо маршруту дитини, то він досить оптимальний, щоб мінімізувати будь-які можливості захворювання на коронавірус».

Відповідно до повідомлення Вінницької міської ради, з 25 травня до 16 червня року 1370 працівників дитячих садків пройшли тестування на коронавірус методом ІФА, в серпні – ще 562 людини. Всього пройшли тестування 1932 працівники дитячих садків комунальної форми власності із 2889.  Тестування проводиться коштом міського бюджету. Також закладів дошкільної освіти забезпечені необхідними засобами дезінфекції та мийними засобами, пірометрами, бактерицидними лампами, спецкилимками тощо.

Дозвіл на відновлення роботи дитячих садків надається комісією, до якої входять представники Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та департаменту освіти. Під час перевірки враховується забезпечення закладу усіма необхідними протиепідемічними засобами, якість води має відповідати нормативам, а в працівники закладів мають пройти медогляд, в тому числі – тестування на коронавірус тощо.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати