Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На лінії розмежування з’являться ще чотири камери, - ОБСЄ

14 вересня, 12:31
Фото Миколи Тимченка, "День"

СММ ОБСЄ планує встановити камери відеоспостереження на КПВВ "Гнутове", "Майорськ" та "Мар'їнка", а також на горі Князя Ігоря в районі Станиці Луганської, контрольованої бойовиками. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. 

"На додаток до камер відеоспостереження, які вже використовуються, до кінця вересня поточного року СММ ОБСЄ планує встановити ще чотири камери відеоспостереження на контрольно-перепускних пунктах в’їзду/виїзду КПВВ "Гнутове", "Майорськ" та "Мар'їнка" (Донецька область), а також на горі Князя Ігоря в районі населеного пункту Станиця Луганська", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) сприяє СММ ОБСЄ у нарощенні спроможностей з дистанційного спостереження за безпековою ситуацією на Донбасі.

Зазначається, що на сьогодні з обох сторін лінії зіткнення СММ ОБСЄ використовує сім камер відеоспостереження, а саме: у населених пунктах Авдіївка та Широкине (Донецька область), на Донецькій фільтрувальній станції (ДФС), ділянках розведення сил та засобів № 1 "Станиця Луганська" та № 2 "Золоте" (Луганська область), № 3 "Петрівське" (територія ОРДО), а також на території шахти "Жовтнева" (територія ОРДО).

"Усі камери відеоспостереження СММ ОБСЄ, що встановлені на підконтрольній уряду України території, працюють у сталому режимі та своєчасно обслуговуються. Водночас камера на шахті "Жовтнева" (територія ОРДО) не функціонує впродовж тривалого періоду, з огляду на те, що бойовики не дають можливості представникам місії ОБСЄ провести її обслуговування. Також 8 серпня цього року бойовиками незаконних військових формувань ОРДО було виведено з ладу камеру відеоспостереження на ДФС (Донецькій фільтрувальній станції - ред.)", - йдеться у повідомленні.  

Українська сторона СЦКК наголошує на "необхідності сприяння з боку ОРДО у виконані мандату місії ОБСЄ, наданні доступу представникам СММ ОБСЄ для обслуговування камер відеоспостереження з метою забезпечення постійного та ефективного моніторингу режиму припинення вогню".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати