Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"В Україні вже готують альтернативу форуму YES", - Гопко

14 вересня, 12:56
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

В Україні готується альтернативний до щорічного форуму YES майданчик, на якому зможуть зустрічатись провідні політики, дипломати, бізнесмени, громадянські активісти та експерти. Дана ініціатива Народних депутатів України підтримана Адміністрацією Президента України, Міністерством зовнішніх справ та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України. Про це повідомила Ганна Гопко – народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.

Потребу заміни головного «де факто» міжнародного форуму в Україні під патронатом Віктора Пінчука на дискусійну платформу під державним патронатом організатори мотивують відсутністю у головного спонсора YES державницької та патріотичної позиції.

«Вже не перший рік українські інтелектуали і політики, серед яких і автори цього звернення, закликають до бойкоту таких заходів, організованих Сім’єю Кучми-Пінчука. Участь у них стає перманентним джерелом репутаційних втрат та загрозою національній безпеці України. Адже справжні українські інтереси на цих зібраннях підмінюються «болісними компромісами» Віктора Пінчука. За таких обставин особливо очевидно, що в часи зовнішньої агресії і серйозних випробувань для національної державності Україна потребує дієвої платформи з обговорення важливих викликів для нашої країни і всього світу», – говориться у зверненні депутатів до Президента, Голови ВР та Прем’єр-міністра.

Вона (Ганна Гопко – «День») закликала не допомагати олігархам відбілювати свій імідж та не відвідувати олігархічні платформи, де власник нав'язує свій порядок денний, а створити свою альтернативу. 

Разом з цим Адміністрація Президента України, Міністерство зовнішніх справ та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України висловили свою підтримку в питання організації такого майданчика та виразили надати допомогу у його проведенні.

«Президент України П. О. Порошенко підтримує ініціативи щодо створення нових інструментів для забезпечення широкого та інклюзивного обговорення нагальних питань порядку денного України на міжнародній арені», – говориться у відповіді Глави Адміністрації Президента Ігоря Райніна на звернення народних депутатів.

Як повідомили у Міністерстві закордонних справ України: «МЗС підтримує ідею народних депутатів щодо створення дієвої дискусійної платформи під патронатом держави, яка б давала можливість обговорювати сучасні виклики, перед якими стоїть наша держава і весь світ, а також готова, у межах компетенції, долучитися до її просування. МЗС України також готове надати Вам, у разі потреби, усіляку підтримку у контактах з організаторами згаданих міжнародних форумів»

«Підкреслюємо нашу готовність підтримати ініціативу створення широкомасштабної дискусійної платформи з обговорення важливих викликів для нашої країни та усього світу. Концентруючи свої зусилля на євроінтеграційному напрямі дискусійна платформа може також надати можливості для розвитку взаємодії з іншими міжнародними партнерами та глобальними гравцями  світового рівня», – сказано у відповіді Міністерства економічного розвитку і торгівлі України за підписом Першого віце-прем’єр міністра України Степана Кубіва.

ДОВІДКА. Ганна Гопко – голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, заступник співголови міжпарламентської ради Україна-НАТО, член груп із міжпарламентських зав’язків із США, Японією, Великобританією, Ізраїлем, Саудівською Аравією,  Бразилією та КНР. Відмічена нагородою «За демократію 2014» від Національного Інституту Демократії (США) та званням «Провідний Мислитель Світу» від журналу Foreign Policy.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати