Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Нагірний Карабах: Вірменія назвала кількість загиблих військових

14 листопада, 17:25

Офіційний Єреван заявив, що під час війни у Нагірному Карабах загинуло щонайменше 2317 вірменських військових.

Про це повідомляє DW.

Міністерство охорони здоров'я Вірменії зазначило, що мова йде лише про тіла, які пройшли судмедекспертизу.

"На даний момент експертизу пройшли тіла 2317 загиблих військовослужбовців, серед яких є непізнані трупи", - повідомила прессекретар МОЗ Вірменії Аліна Нікогосян.

Раніше влада невизнаної Нагірно-Карабахської республіки заявляла про 1383 загиблих. Азербайджан, посилаючись на цензуру воєнного часу, поки не розголошував даних про втрати.

Нагадаємо, бої у Нагірному Карабаху відновилися наприкінці вересня 2020 року. Армія Азербайджану зламала оборону вірмен на південному театрі бойових дій, опанувала весь кордон між невизнаною Нагорно-Карабахською республікою та Іраном по річці Аракс та почала наступати в напрямку Лачинського коридору, що з'єднує столицю НКР Ханкенді (вірменською - Степанакерт) та власне Вірменію. Зайнявши Шушу армія Азербайджану отримала прямий вихід на Ханкенді та наблизилась до повного відвоювання своєї визнаної міжнародною спільнотою території.

10 листопада у Єревані спалахнули протести після звістки про підписання тристоронньої мирної угоди між прем'єрміністром Вірменії Ніколом Пашиняном та президентами Азербайджану та Росії Ільхамом Алієвим та Володимиром Путіним.




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати