Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вашингтоні Командувачі ВМС ЗСУ і ВМС США обговорять агресію РФ у Чорному морі

14 грудня, 11:11
Фото: c6f.navy.mil (Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко під час американо-українських тренувань у рамках міжнародних морських військових навчань Sea Breeze-2017)

Командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко обговорить з головнокомандувачем ВМС США Джоном Річардсоном і іншими представниками Міноборони США агресію Російської Федерації в Чорному морі.

За інформацією американських ЗМІ, І.Воронченко знаходиться у Вашингтоні, передає Голос Америки.

Відзначається, що темою зустрічей є двостороннє співробітництво в сфері безпеки і втілення нової стратегії ВМС України.

"Уряд США тісно працює з союзниками і партнерами в Європі та світі, щоб підтримати прагнення України до дипломатичного і мирного вирішення агресії Росії, включаючи нещодавній неспровокований напад на українські кораблі в Чорному морі", - повідомляють в прес-службі Міноборони США, передає Посольство України в США на офіційній сторінці у Facebook.

"Лідери Міноборони США підтвердять підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно-визнаних кордонів, які включають і територіальні води, і право українських кораблів користуватися міжнародними морськими шляхами. Як зазначено в Кримській декларації уряду США, Сполучені Штати відкидають спробу анексії Криму Росією", - йдеться в заяві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати