Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ірина Луценко розказала про вимоги Порошенка щодо ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу

15 січня, 14:44

Президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні найближчим часом закону про реінтеграцію Донбасу у якнайближчому до запропонованого ним раніше вигляді. Про це заявила представник Президента у ВР Ірина Луценко під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє Укрінформ.

“Президент наполягає, що цей законопроект (№ 7163 - ред.) має бути прийнятий найближчим часом і він має мати вигляд найбільш наближеного до запропонованої Президентом стратегії з реінтеграції Донбасу”, - сказала Луценко.

За її словами, законопроект є “критично невигідним” для Москви, оскільки визнає на законодавчому рівні Росію як окупанта та агресора, який несе відповідальність за порушені права громадян та заподіяні економічні збитки.

“На сьогодні збитки, які прораховуються від окупації Донбасу, сягають понад 50 млрд доларів США. Ми не говоримо про ті витрати, які доведеться вкладати у відновлення цих територій”, - підкреслила парламентарій.

Як відомо, Президент 4 жовтня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект №7163 “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”.

Парламент 6 жовтня 2017 року проголосував за нього в першому читанні.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

Проектом передбачено, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, пропонується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати