Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ляшко: гірськолижні курорти перевірять на дотримання карантину

15 січня, 09:51

На гірськолижних курортах у Карпатах у п'ятницю, 15 січня, відбудуться перевірки закладів громадського харчування щодо дотримання карантинних обмежень.

Як передає Укрінформ, про це у Facebook повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Як головний державний санітарний лікар отримую численні повідомлення про роботу в період карантинних обмежень ресторанів, барів, розважальних закладів на гірськолижних курортах та в Львівській області», - зазначив він.

У зв'язку з цим Ляшко повідомив, що «вже завтра відбудуться перевірки закладів громадського харчування на гірськолижних курортах» із залученням Національної поліції.

«Якщо ми звертаємось до людей з проханням дотримуватись протиепідемічних заходів, і вони дотримуються їх, то чому тоді певні представники бізнесу дозволяють собі порушувати ці правила? Бажання воювати з системою не повинно превалювати над збереженням життя та здоров’я українців. Порушення повинні мати наслідки», - заявив Ляшко.

Як повідомлялося, в Україні з 8 січня запроваджено посилені карантинні обмеження, які діятимуть до 24 січня. У цей період забороняється робота кафе, ресторанів, барів (вони зможуть тільки доставляти замовлення і видавати їх навинос); кінотеатрів і театрів; фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів.

Водночас дозволена діяльність гірськолижних курортів. Однак заклади громадського харчування на їхній території мають бути зачинені, також заборонено продаж алкогольних напоїв.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати