Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україні час починати продавати державні підприємства, - МВФ

15 лютого, 20:42
Фото Reuters

Керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден заявив про необхідність початку приватизації держпідприємств для залучення інвестицій в українську економіку

Про це він заявив під час зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Саме зараз час починати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці і поліпшить ситуацію з корупцією. Створення Антикорупційного суду вважаю критично важливим доповненням до раніше створеним НАБУ, САП і НАЗК", - розповів він.

Роден також зазначив, що Україна потребує великих інвестицій, як внутрішніх, так і іноземних. Керівник місії МВФ в Україні назвав важливими закон про приватизацію, а також законодавчі ініціативи, спрямовані на боротьбу з корупцією. Також відзначалася необхідність ухвалення законів, спрямованих на поліпшення бізнес-середовища в країні.

У свою чергу Голова Верховної Ради зазначив, що візьме під особливу опіку законопроекти, які рекомендує МВФ. Він також відзначив важливість закону "Про приватизацію державного майна", ухваленого в січні цього року.

"Цей закон не лише дозволяє розпочати приватизацію державних об'єктів, він також є антикорупційним, який створює прозорі правила для приватизації в Україні. Він дозволить одночасно і наповнити державний бюджет, і знизити корупційні ризики, які, на жаль, існують на державних підприємствах", - сказав спікер.

Голова ВР висловив сподівання, що процес приватизації в Україні почнеться вже цієї весни.

"Сповнений оптимізму, що вийдемо на позитивне рішення", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, що ВР до травня має ухвалити законопроект про Антикорупційний суд.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати