Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вперше за 110 років у Африці помітили чорного леопарда

15 лютого, 22:52
Фото National Geographic

Самку рідкісного виду чорного леопарда зафіксували у центральній Кенії. Востаннє таку тварину бачили там у 1909 році.

Про це повідомляє National Geographic.

Чорний леопард, який вважається одним з найбільш рідкісних видів пантери, був сфотографований на камеру 35-річного британського фотографа дикої природи Уілла Беррарда-Лукаса (Will Burrard-Lucas) в Кенії.

До цього існувала тільки одна, зроблена в Африці, фотографія пантери цього виду з 1909 року. Вона була зроблена в Ефіопії, і зараз зберігається в колекції Національного музею природної історії у Вашингтоні.

Ще у 2018 році команда дослідників на чолі з біологом Ніком Пілфолдом встановили камери спостереження на території табору для диких тварин у районі Лайкіпії, де раніше мешкала популяція чорних леопардів.

Для унікальних фотографій Уїлл використовував спеціальне обладнання, включаючи бездротові датчики руху, високоякісні дзеркальні камери і два-три спалахи біля кожної з камер.

Британець сказав, що не може повірити в те, що йому вдалося сфотографувати цей рідкісний вид леопарда, який втупився в об’єктив його камери.

“Коли я прокручував зображення на камері, я зупинився і подивився на фотографії в нерозумінні. Пара очей, оточена чорнильною темрявою… Чорний леопард! Я не міг у це повірити, і мені треба було кілька днів, перш ніж я зрозумів, що здійснилася мрія всього мого життя”, – каже фотограф дикої природи Уілл Беррард-Лукас.

Особини леопарда з темним забарвленням з’являються завдяки прояву меланізму, генетичної мутації, яка змінює колір тварин. За дослідженням вчених, найпоширеніша популяція чорних леопардів проживає на території Малайзії, де близько 50% всіх тварин мають темне забарвлення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати