Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Італії затримали екс-співробітника генконсульства України за підозрою в шахрайстві

15 березня, 10:30

Італійські правоохоронці затримали колишнього співробітника генерального консульства України в Мілані Максима Неліна за підозрою в шахрайському заволодінні 233 тис. євро.

Про це повідомляє "Українська газета", видання української діаспори в Італії.

Дані ЗМІ підтверджує ухвала Печерського суду від 15 лютого. В ній зазначається, що дипломат був затриманий в Італії 3 лютого, а вже 15 лютого Печерський районний суд Києва обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Зазначимо, що в інтернеті є згадки про роботу Неліна на посаді віце-консула в генконсульстві України в Мілані.

Історія, підсумком якої стало затримання співробітника генконсульства, почалася в березні 2010 року в Мілані.

Повідомляється, що Нелін, працюючи в генеральному консульстві України в Мілані, в березні 2010 року познайомився з одним громадянином, від якого дізнався про те, що останній хворіє гострим лейкозом.

У зв'язку з цією хворобою знайомий Неліна з 23 квітня 2010 року розпочав лікування в клініці Niguarda Ca Granda (Мілан).

При цьому після отримання посвідки на проживання в Італії з 1 жовтня 2010 року всі витрати на його лікування сплачувалися за рахунок Національної служби охорони здоров'я Італії.

Водночас батьки пацієнта в Україні подали заявку в Міністерство охорони здоров'я на виділення коштів за державною програмою лікування громадян України за кордоном.

Поліція заявляє, що у Неліна і його друга виник умисел на заволодіння коштами держави в сумі 233 000 євро.

Реалізуючи спільний злочинний умисел, співробітник українського генконсульства в березні 2011 року надав МОЗ України підроблений документ, виданий ніби клінікою Niguarda Ca Granda, з реквізитами, на які необхідно перерахувати гроші.

Також у подальшому підозрювані надали підроблений лист директора клініки про нібито необхідність пошуку донора для трансплантації кісткового мозку.

За результатами розгляду заявки міністерством було прийнято позитивне рішення про здійснення оплати за надані послуги лікування в сумі 233 000 євро за рахунок коштів державного бюджету України.

Одразу після надходження коштів на рахунок вони були переведені в готівку й розподілені між усіма учасниками злочинної схеми.

Повідомляється, що 1 вересня 2016 року Національна поліція України оголосила екс-співробітника генконсульства в розшук як підозрюваного за ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом шахрайства) Кримінального кодексу.

3 лютого 2017 року Нелін був затриманий в Італії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати