Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ми не можемо в країні, де такий рівень бідності, мати найдорожчу в Європі зелену енергію, - Шмигаль

15 травня, 09:54

Україна не може собі дозволити мати найдорожчу "зелену" енергію в Європі в кризовий період, що зараз склався в українській енергетиці.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час зустрічі з представниками компаній, що працюють в сфері відновлюваної енергетики, передає пресслужба.

"Питання в ціні. Ми не можемо в країні, де такий рівень бідності, мати найдорожчу в Європі зелену енергію. Ми всі в одному човні. Не може бути такого, що країна втрачає, бюджет втрачає, а ми платимо підвищену ціну за зелену енергетику. Ми не хочемо обмежувати інвестиції, ми хочемо розуміти вартість цієї енергії", - заявив Шмигаль.

У ході зустрічі сторони обговорили проєкт Меморандуму про взаєморозуміння стосовно врегулювання проблемних питань в сфері відновлюваної енергетики в Україні.

Згідно з повідомленням, в процесі обговорення "вдалося максимально зблизити" позиції уряду, Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища і виробників ВДЕ.

За результатами зустрічі сторони домовилися про доопрацювання Меморандуму Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища в найкоротші терміни. 18 травня планується провести підсумкову зустріч і обговорення фінальної версії документа.

Нагадаємо, раніше Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, запропонувала скасувати пільговий тариф для населення на перші 100 кВт-год електроенергії, допоки країна не вирішить проблеми з "зеленим" тарифом.

Згодом у Мінекоенерго заявили, що у 2020 році тарифи на електричну енергію для населення переглядати не будуть.

Українська енергетика переживає одну з найбільших криз за всю історію, - заявила раніше  в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості Ольга Буславець.

 




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати