Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На саміті НАТО в Мадриді запросили виступити Зеленського

15 червня, 16:13
Фото ОП

Президента Володимира Зеленського запросять на саміт НАТО в Мадриді, який відбудеться 29-30 червня. На заході він виступить з промовою до лідерів союзників Альянсу, розповідає видання Суспільне мовлення України.

"Президента Зеленського буде запрошено на саміт НАТО в Мадриді. Його буде запрошено, щоб звернутися до всіх лідерів Альянсу", – заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу, передає кореспондент Суспільного.

За його словами, президента України буде запрошено відвідати зустріч фізично. Однак, якщо для нього це буде неможливим, то Зеленський зможе виступити по відеозв'язку.

"Ми з нетерпінням чекаємо на звернення Зеленського до лідерів Альянсу. Ці лідери дуже віддані підтримці України, прояву солідарності з нею не лише на словах, а й на діях", – сказав він.

Саміт НАТО у Мадриді заплановано на 28-30 червня. Він також нагадав, що попередня Стратегічна концепція НАТО була затверджена на саміті в Лісабоні у 2010 році, у ній Росія розглядалася як стратегічний партнер.

Столтенберг також зазначив, що наразі Альянс сфокусований на тому, щоб допомогти Україні у боротьбі з РФ.

"Наразі ми сфокусовані на тому, щоб допомогти Україні в її боротьбі з жорстокою агресією Росії, допомогти їй практично, маленькою та немаленькою допомогою, та допомогти Уркаїні продовжити модернізацію власних Збройних сил. Це те, чим займалися інші члени НАТО вже багато років, включно з переходом від озброєнь радянської ери до сучасного натівського озброєння", — заявив він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати