Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Питанням звільнення наших бійців займається Головне управління розвідки Міноборони

15 червня, 21:53
Фото: Ukrinform

Тема звільнення українських захисників надто чутлива, тому варто утриматись від зайвих коментарів, аби рф не звинуватила Україну в зриві домовленостей. Наразі можна сказати, що більшість захисників Маріуполя перебувають у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи питання можливості звільнення українських полонених, в тому числі оборонців "Азовсталі".

«У цих процесах бере участь не тільки наша країна, є міжнародні інституції, які допомагають у цьому. Тут головне - не нашкодити. І багато не треба говорити. Будемо чекати, щоб ті домовленості, які є, обов’язково були виконані, і всі хлопці і дівчата, які сьогодні в полоні, які пройшли Маріуполь, обов’язково повернулися живими і здоровими. Ще раз наголошую: тут головне зараз - не зробити зайвих кроків, щоб агресор не звинуватив нас у зриві тих чи інших речей. Це дуже тонка річ», - наголосив секретар РНБО.

Відповідаючи на запитання про місце перебування наших захисників, Данілов сказав: «Є інформація, що вони перебувають на території Донецької області. Ще раз наголошую: кількість людей це не 100 і не 200 осіб, це набагато більше. І тому сказати, що всі там перебувають, ми остаточно не можемо. Ми точно можемо сказати, що переважна більшість, може і всі, перебувають на території Донецької області».

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня Президент Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами повідомив, що у полоні знаходяться більше 2,5 тис. українських військовослужбовців із заводу "Азовсталь".

Раніше повідомлялося, більше 80 днів українські військові тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів.

Після виведення українських військових з "Азовсталі", згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

У Центрі стратегічних комунікації поінформували, що останнім акордом "денацифікації" України рф планує так званий суд над бійцями "Азову".

Наразі питанням звільнення наших бійців займається Головне управління розвідки Міноборони.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати