Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МЗС України застерігає Угорщину від втручання у вибори

15 липня, 20:54
Фото з архіву "Дня"

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість останніми діями владою Угорщини, які мають ознаки втручання у внутрішньополітичне життя України перед позачерговими виборами у Верховну раду.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

У відомстві зазначається, що недавня зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з головою Товариства угорської культури Закарпаття, народним депутатом України Брензовичом в Будапешті, викликає стурбованість української сторони.

Крім того, Україна стурбована поруч візитів на Закарпатті офіційних осіб Угорщини і їх публічними заявами агітаційного характеру в підтримку Брензовича та інших кандидатів на позачергових виборах у Верховну раду.

Крім того, МЗС з подивом дізнався, що, незважаючи на відповідну рекомендацію української сторони, 15 липня на Закарпатті по дипломатичному паспорту з неофіційним візитом прибув глава Адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш для участі в публічному заході в Ужгородському районі.

"Вважаємо такі дії угорської сторони порушенням дипломатичних канонів і духу добросусідства. Українська сторона залишає за собою право на кроки для запобігання втручання Угорщини у внутрішні справи України", - заявили в міністерстві.

Міністерство рекомендує владі Угорщини до завершення виборчого процесу утриматися від подорожей на Закарпатті та інших заходів, які можуть розцінюватися як агітація.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати