Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

2 українські фільми отримали нагороди на Міжнародному фестивалі у Локарно

15 серпня, 13:25
Скриншот із фільму «Випуск’97»

Обидва українські фільми, які були відібрані до конкурсних програм 70-го Міжнародного фестивалю, у Локарно (Швейцарія) отримали нагороди журі. Тріумфатором з уваги глядачів та кінокритиків став українсько-італійський фільм «Ізі», а фільм «Випуск’97» викликав справжній захват у Молодіжного журі фестивалю, повідомляють у Держкіно.

Повнометражний фільм режисера Андреа Маньяні «Ізі» здобув премію незалежних швейцарських критиків Boccalino d'Oro у категорії «Кращий актор» (виконавець головної ролі Нікола Ночелла).

Короткометражний фільм «Випуск 97» режисера Павла Острікова (продюсер Юрій Мінзянов) став найкращим короткометражним фільмом за версією Молодіжного журі фестивалю та отримав 1500 швейцарських франків від Департаменту освіти, культури і спорту кантону Тічино (Швейцарія).

Graduation`97 Trailer from Eto Samoe Production on Vimeo.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, який спеціально приїхав у Локарно, щоб підтримати українських учасників, зазначив, що до кінця року в Україні відбудуться прем'єри 12-ти фільмів вітчизняного виробництва. Всі вони частково або повністю мали державну підтримку та фінансувалися за рахунок коштів державного бюджету України.

Нагадаємо, стрічка «Ізі», що є поєднанням драми, трилеру і комедії, розповідає про пригоди в українських Карпатах депресивного 40-річного італійця Ісідоро, колишнього красеня й успішного пілота, а тепер змушеного допомагати братові-невдасі доправити до України труну із трагічно загиблим українським заробітчанином.

Зазначимо, Міжнародний кінофестиваль в Локарно вважається четвертим по важливості - після Канн, Венеції та Берліну - європейським кінофестивалем.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати