Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Варшаві з нагоди сторіччя Дива на Віслі урочисто відзначили Свято Війська польського

15 серпня, 16:45

На площі Пілсудського у Варшаві відбулася урочистість, присвячена Святу Війська польського.

За словами президента Анджея Дуди, сказаними з нагоди сторіччя Дива на Віслі – перемоги у Варшавській битві, якби не героїзм польських солдатів і перемоги, про які навчаються молоді покоління, не було б вільної Польщі, передає Польське радіо.

Анджей Дуда сказав, що знання про польський героїзм передається молодому поколінню:

«Не було б сьогоднішньої Польщі, якби не всі ті перемоги, якби не героїзм, що увійшов на сторінки історії, [знання про – ред.] який ми переказуємо молодим поколінням, кажучи про це і навчаючи їх, що значить не мати Польщі, що значить не мати батьківщини, що значить битися, проливати кров. Ця Польща позначена хрестами. Ця Польща заснована на крові поколінь, що за неї боролися».

Президент додав, що це добре розуміють сучасні солдати. Вони із піднятою головою служать батьківщині і «радіють, що вона вільна, заразом знаючи, що це не дане назавжди і треба бути готовими до її захисту». Анджей Дуда подякував всім, хто служить у польській армії:

«Завдяки вашій мужності, завдяки вашій службі сьогодні в нашій країні присутні наші союзники. І вони з нами на цій урочистості. Сьогодні також і війська країн НАТО, особливо армії Сполучених Штатів, підтримують нас також і на території нашої країни, аби Польща була в ще більшій безпеці, аби давати свідоцтво сили союзників, свідоцтво, що відлякує всіх можливих, потенційних нападників».

Під час урочистості делегації поклали квіти до Могили Невідомого солдата у центрі польської столиці.

Свято Війська польського відзначається у річницю Дива на Віслі – перемоги у Варшавській битві над Червоною армією.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати