Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

95% військових в зоні АТО отримують бойову психічну травму, - Богомолець

15 вересня, 09:37

95% учасників військових дій на сході України отримують бойову психічну травму, значна частина таких випадків не діагностується. Про це повідомила народний депутат від Блоку Петра Порошенка , Голова Комітету з питань охорони здоров’я, радник Президента Ольга Богомолець.

За словами народного депутата, сьогодні психологічна допомога учасникам АТО має надаватися в госпіталях ветеранів війни. «У нас є 20 госпіталів, 29 госпітальних відділень – це, загалом, понад шість з половиною тисяч ліжко-місць, що можуть бути задіяні під дані потреби. З державного бюджету на програму психологічної реабілітації виділено 50 млн грн. У той же час є 5 областей, серед яких Запорізька, Дніпропетровська, Одеська області, де в госпіталях, в яких є сотні ліжок, не проліковано, не реабілітовано жодного учасника АТО або ця цифра складає від 5 до 20 осіб. При тому, що в Україні є госпіталі, де кількість ветеранів, котрі пройшли курс реабілітації, наближається до тисячі», – зазначила Ольга Богомолець.

Також, Голова парламентського Комітету з питань охорони здоров’я підтвердила, що в Україні вже зафіксовано десятки випадків самогубств учасників АТО, що повернулися з бойових дій додому, в тому числі такі випадки зафіксовані і серед медичних працівників.

З ініціативи державного та громадського діяча Ольги Богомолець та за підтримки Френка Пюселіка та його компанії Pucelik Consulting Group, в Україні протягом року регулярно відбуваються тренінги-навчання за програмою «Самоврядування посттравматичним стресовим розладом (ПТСР)». Основною цільовою аудиторією серії тренінгів, що відбулися у поточному році, стали: медичні та соціальні працівники, представники духовенства та військові капелани, комбатанти та волонтери, що працюють із родинами ветеранів АТО.

Нагадаємо, раніше Ольга Богомолець повідомила, що за допомогою ДНК-експертизи тіл загиблих учасників АТО було встановлено 418 випадків ДНК-збігів зниклих безвісти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати