Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РФ закрила "пропускні пункти" на лінії окупації Цхінвальського регіону Грузії

15 вересня, 16:16
Фото: Reuters

Росія закрила "пропускні пункти" на лінії окупації Цхінвальського регіону Грузії. Закриття т.зв. пропускних пунктів на лінії окупації Цхінвальського регіону повністю ізолює населення окупованої території.                           

Про це у неділю, 15 вересня 2019 року, заявив офіційний представник МЗС Грузії Володимир Константініді в зв'язку з закриттям т.зв. пропускних пунктів на лінії окупації, передає Еспресо.TV з посиланням на Перший канал грузинського державного ТБ.

За його оцінкою, це незаконне рішення окупаційного режиму грубо обмежує фундаментальні права людини, обмежує вільне пересування людей, які постраждали від конфлікту, і їх доступ до власних угідь.

"Закриття лінії окупації на невизначений термін створює критичні гуманітарні умови для населення Цхинвальського регіону і ускладнює зусилля Грузії та міжнародної спільноти, спрямовані на мирне врегулювання конфлікту і деескалацію ситуації.

Це є частиною цілеспрямованої політики окупаційного режиму по дестабілізації ситуації на місці шляхом різних агресивних дій і провокацій", - заявив Константініді.

За його словами, МЗС закликає Російську Федерацію і її окупаційний режим в Цхінвалі негайно припинити провокаційні дії і забезпечити вільне пересування місцевого населення на лінії окупації.

«Міністерство закордонних справ закликає Російську Федерацію виконувати свої міжнародні зобов'язання і конструктивно включитися в Женевські міжнародні переговори для вирішення проблем безпеки та гуманітарних проблем постраждалого в результаті конфлікту населення", - заявив Константініді.

За його словами, МЗС негайно зв'язався з співголовами Женевських переговорів, Місією спостерігачів Євросоюзу і міжнародними партнерами. Грузинська сторона також порушила питання на зустрічі з чинним головою ОБСЄ, на Постійній раді ОБСЄ і в інших міжнародних форматах і звернулася до міжнародного співтовариства з проханням про дієвому участю.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати