Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Донецькі вчителі протестують проти правил ДНР

15 жовтня, 17:27

Так зване "міністерство освіти ДНР" намагає підготувати грунт для впровадження нових стандартів навчання за російським зразком - зокрема, для переходу на 5-бальну систему оцінювання. Про це громадській ініціативі "Вільний Донбас" повідомило джерело зі сфери освіти в Донецьку.

Вчителі шкіл, пручаючись цього, не заповнюють журнали та виставляють оцінки в свої блокноти, керуючись 12-бальною системою.

"У них поки не все так легко виходить, їх дії підтримують не всі освітяни", - підкреслило джерело.

За його словами, розпорядження від районного відділу освіти приходять в основному російською, при цьому посилаються на українське законодавство, яке переводять.

Раніше сепаратисьські медіа повідомляли про організацію до 15 жовтня обов'язкового ведення діловодства російською мовою в закладах освіти всіх рівнів, типів і форм власності.

Також на порядку денному питання встановлення російської мови як мови викладання. 10 жовтня «міністр освіти ДНР» Костенок розповів, що планується провести опитування серед батьків. Якщо 51% батьків вибере російську, то школи почнуть перебудовувати навчальний процес під нові стандарти навчання, не чекаючи нового року (як анонсувалося в навчальних планах).

"Коли буде проведений цей опитування, поки невідомо. Але якими будуть потенційні результати опитування - цілком передбачувано", - запевнив співрозмовник.

Під "передбачувані" результати опитування Костенок вже поквапився домовитися за підручники б/у з Росії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати