Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ТКГ не вдалося домовитися про нову дату розведення сил у Золотому та Петрівському, - Сайдік

15 жовтня, 20:16
Фото: osce.org

На сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Сході України не вдалося домовитися про нову дату розведення сил в Золотому і Петровському, хоча сторони підтверджують прихильність цьому.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в Мартін Сайдік за підсумками чергового засідання ТКГ в Мінську, повідомляє БЕЛТА.

"Розведення сил було призначено на 7 жовтня на минулому засіданні, на цьому відновити його не вдалося. Проте сьогодні вони (сторони) підтвердили прихильність виконання цього рішення. Сподіваюся, що в самий найближчий час ми дійсно побачимо його втілення в життя", - зазначив дипломат.

За його словами, новий графік розведення сил і засобів в Петровському і Золотому сьогодні обговорювалося, "але не можу сказати, що ми досягли взаєморозуміння щодо конкретної дати".
Читайте також: Окупанти другу добу обстрілюють ділянку розведення в Золотому

Спецпредставник ОБСЄ також констатував, що не може позитивно оцінити дотримання режиму припинення вогню, оскільки число порушень різко зросла. У зв'язку з цим він закликав сторони "зробити все необхідне для забезпечення стійкого перемир'я".

Сайдік поінформував, що економічна підгрупа серед інших тим обговорювала питання мобільного зв'язку і водопостачання через лінію зіткнення в ОРДО і Орлоя, виплати пенсій.
Читайте також: Євросоюз шкодує, що розведення на Донбасі не відбулося через бойовиків

У той же час, гуманітарна робоча група ТКГ продовжила дискусію з обміну утримуваними. Були порушені і питання пошуку зниклих без вести, додав посол.

"У центрі уваги політичної робочої групи сьогодні була правова реалізація особливого статусу ОРДО і Орлоя, в тому числі з урахуванням процесу децентралізації в Україні. Обговорювалися також питання амністії та модальності місцевих виборів в ОРДО і Орлоя", - йдеться в повідомленні.

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи відбудеться 29 жовтня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати