Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Угода про Brexit може бути укладена цього тижня, - Барньє

15 жовтня, 22:55
Фото: Reuters

Угода про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу може бути укладена цього тижня.

Про це у вівторок, 15 жовтня, перед засіданням Ради ЄС з закордонних справ заявив головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє, передає Deutsche Welle.

"Навіть якщо угода є складною, дедалі більше і більше складною, це все ще можливо цього тижня", - зазначив він, цитує агенція Reuters. Барньє додав, що для Лондона "настав час перетворити добрі наміри в юридичний текст". "Домовитись про угоду все ще можливо. Очевидно, будь-яка угода повинна працювати для всіх. Для всієї Великобританії і всього ЄС", - наголосив він.

Водночас статсміністр зовнішньополітичного відомства Німеччини Міхаель Рот (Michael Roth), який прибув на зустріч, висловився стримано щодо успіху переговорів про Brexit. За його словами, впевненості щодо ймовірності укладення угоди між Великобританією та ЄС немає.

Напередодні під час тронного виступу перед британським парламентом королева Великобританії Єлизавета ІІ підтвердила наміри уряду королівства забезпечити Brexit 31 жовтня. Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон також неодноразово наголошував, що Brexit у будь-якому разі відбудеться 31 жовтня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати