Ми мусимо навчитися чути себе українцями – не галицькими, не буковинськими українцями, а українцями без офіційних кордонів
Іван Франко, український письменник, поет

Закон про добровільну сертифікацію харчових продуктів набув чинності

16 січня, 2016 - 11:41
Фото з архіву "Дня"

Закон "Про внесення змін до Декрету Кабінету міністрів України "Про стандартизацію і сертифікацію" набув чинності. Текст документу був опублікований у виданні" Урядовий кур'єр ". Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Наголошується, що з метою зняття технічних бар'єрів у торгівлі з країнами СНД внесено зміни до статті 1 та 13 Декрету Кабміну "Про стандартизацію і сертифікацію", якими передбачається проведення добровільної сертифікації харчових продуктів і продовольчої сировини органами з сертифікації в державній системі сертифікації.

Підкреслюється, що це положення не суперечить європейській практиці, оскільки в країнах ЄС існують органи з добровільної сертифікації харчових продуктів, які не відносяться до ветеринарної або санітарної службам.

Так, прийняття закону дозволить спростити доступ вітчизняної продукції на ринки СНД та світу; реалізувати право виробника і споживача на отримання достовірної інформації про харчовий продукт; підвищити конкурентоспроможність української продукції.

Відповідно до закону, внесення змін до Декрету Кабміну "Про стандартизацію і сертифікацію" не передбачає використання коштів з державного бюджету України і не встановлює обов'язковість процедури сертифікації для виробників.

Джерело: РБК-Україна
«День» у Facebook, , VK, Google+
Новини партнерів
Loading...