Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці кір вклав на лікарняні ліжка бійців Нацгвардії

16 січня, 16:26
Фото надано автором

У військовій частині, яка підпорядковується Національній гвардії і дислокується в обласному центрі, зафіксували спалах кору.

Усіх хворих військовослужбовців наразі госпіталізували до лікарні, решта сьогодні-завтра отримають щеплення, повідомила сьогодні під час брифінгу начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Тетяна Бондаренко.

«Військові госпіталізовані в інфекційне відділення лікувального закладу міста Вінниця. Важких випадків немає. На даний час проводиться активна імунізація військовослужбовців цих частин. Ми виділили вакцину, яка була закуплена і поставлена в область з держбюджету. Задіяна первинна ланка, тобто сімейна медицина громади, на території якої знаходиться ця військова частина. Більше ста військовослужбовців вакциновані. Залишилося близько 300 чоловік, які, думаю, сьогодні-завтра будуть вакциновані», – пояснила Тетяна Бондаренко.

Кількість військовослужбовців, які захворіли на кір, вона не назвала, між тим додала, що вакцинація прикордонників, співробітників Нацполіції, ДСНС та інших служб на Вінниччині проводиться постійно. Спалах у військовій частини виник, на її думку, через ротацію військовослужбовців, певна частина з яких не мали щеплення від кору. А зважаючи на те, кір дедалі сильніше атакує область, у групи ризику попадають не лише не вакциновані діти, але й дорослі.

«Попри те, що кір вважається дитячою інфекцією,  55 % пацієнтів, які захворіли у 2019 році, це дорослі, – констатує Бондаренко. – Серед дітей найвищий рівень захворюваності – це діти першого року життя, які по віку ще не могли вакцинуватися. На другому місці – підлітки 15–17 років. 75 % тих, хто захворів не мали повного щеплення, яке проводиться в рік і 6 років. Безумовно є випадки захворюваності і у щеплених дітей, але хвороба проходить у легкій формі».

Як писав «День», 14 січня у Вінниці від кору померла восьмимісячна дівчинка. Кількість хворих на інфекційну недугу у Вінницькій області продовжує зростати. За минулий тиждень в області захворіли 307 вінничан, із них 171 дитина, що у порівнянні з попереднім тижнем на 41 % більше.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати